top of page
Σεμινάρια

Βασικό Σεμινάριο Μυραγωγικής ©

"Tα μισά από τα δάκρυα μας είναι δάκρυα χαράς"       

Σεμινάριο 3 ημερών για τους ανθρώπους όλων των ηλικιών, από 16 έως 100 ετών με βασικό στόχο την προσωπική εξέλιξη.

Ζούμε σε μια εποχή γεμάτη αλλαγές που συχνά είναι και μεγάλες απώλειες. Χωρισμός , ανεργία, ανεκπλήρωτα όνειρα, απώλεια υγείας, πένθος... Πόσο επηρεάζουν τη ζωή μας; Πώς μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε καλύτερα;

Ο Ορφέας έχασε την αγαπημένη του Ευρυδίκη και μαζί της έχασε και τον εαυτό του. Η Ευρυδίκη συμβολίζει ό,τι έχει αξία για τον Ορφέα, ό,τι έχει αξία για όλους τους ανθρώπους: υγεία, αγάπη, συντροφιά, αναγνώριση, επιβεβαίωση, όνειρα, στόχοι... Ακολουθώντας το άκουσμα της λύρας συνοδεύουμε τον Ορφέα σε ένα ταξίδι συναισθημάτων, από τη θλίψη στη χαρά, από το θυμό και την αμφιβολία στη ζωτικότητα και στη δημιουργία. Οπλιζόμαστε με καινούργιες εμπειρίες και ανακαλύπτουμε τη ζωτικότητα που μας προσφέρει η έκφραση των συναισθημάτων. Αντιμετωπίζουμε επιτυχώς τις αλλαγές στη ζωή μας! Προστατεύουμε τον εαυτό μας από την κατάθλιψη, το άγχος, το σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσης (burn-out).

Η θλίψη δεν είναι ασθένεια! Συχνά αλλά άδικα συγχέεται με την κατάθλιψη και μελαγχολία. Μέσα από την πάροδο των χρόνων και τις κοινωνικές αλλαγές χάσαμε την επαφή με το συναίσθημα της θλίψης με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να το βιώσουμε σωστά και να μην μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις που συνδέονται με αυτό. Ο θυμός, οι ενοχές, οι τύψεις, η αγανάκτηση και οι αμφιβολίες συνδέονται άμεσα με τη θλίψη και συχνά μας φέρνουν σε αδιέξοδα.

«Η θλίψη είναι μια κυρία που θέλει το χώρο και το χρόνο της». Η Μυραγωγική© υποστηρίζει ότι η ικανότητα της θλίψης μπορεί να μας υποστηρίξει και να γίνει πόρος ζωτικότητας και δημιουργίας. Με τη συνοδεία ειδικευμένων μυραγωγών και σε κατάλληλα διαμορφωμένο περιβάλλον, μέσα από δομημένες διαδικασίες και ασκήσεις, εφοδιαζόμαστε με γνώσεις και στρατηγικές και δημιουργούμε θετικές εμπειρίες στην επαφή μας με το συναίσθημα της θλίψης. Η μεθοδολογική πολυμορφία, η δημιουργική έκφραση, καθώς και η υποστήριξη των ειδικών και των μελών της ομάδας επιτρέπει στον συμμετέχοντα να «κερδίσει μέσα από την απώλεια». Αντιλαμβανόμαστε, κατανοούμε, ενεργούμε και αλλάζουμε τη ζωή μας.

Στόχοι του σεμιναρίου

 

 • Γνωριμία με στρατηγικές για την αντιμετώπιση των αλλαγών στη ζωή μας

 • Δημιουργία νέων θετικών εμπειριών μέσω της έκφρασης των συναισθημάτων

 • Αυτοεκτίμηση και Αυτο-αποδοχή (Ενσυναίσθηση προς τον εαυτό μας)

 • Οριοθέτηση και αυτοπροστασία 

 • Ευθύνη για τον εαυτό μας

 • Ανακάλυψη των πηγών ζωτικότητας και δημιουργίας

 • Κατανόηση του συναισθήματος της θλίψης

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

 • όποιον έχει βιώσει οποιαδήποτε απώλεια στη ζωή, όπως χωρισμό, πένθος, ανεργία, ξενιτιά, απώλεια υγείας, μη εκπλήρωση ονείρων και στόχων κ.α.

 • επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι έρχονται σε επαφή με ανθρώπους που βιώνουν την θλίψη ή παρουσιάζουν συμπτώματα κατάθλιψης

 • όποιον θέλει να προφυλαχθεί από τα σημάδια του συνδρόμου επαγγελματικής εξουθένωσης (burn-out)

 • όποιον βιώνει ανεξήγητη θλίψη ή παρουσιάζει συμπτώματα κατάθλιψης

 • όποιον θέλει να κατανοήσει το συναίσθημα της θλίψης

 • όποιον θέλει να προνοήσει και να διατηρήσει μια καλύτερη ψυχική υγεία

Διάρκεια Σεμιναρίου:  2  1/2 ημέρες 

Σε πολλούς μπορεί να κάνει εντύπωση η διάρκεια του σεμιναρίου. Ο λόγος είναι πως το μοντέλο της Μυραγωγικής© βασίζεται στην εντατική εκπαίδευση του εαυτού μας σε νέες τεχνικές μέσα από βιωματικές ασκήσεις και συμβολικές αναπαραστάσεις, οι οποίες απαιτούν την πολύωρη και πλήρη αφοσίωσή μας προκειμένου να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τα σεμινάρια της Μυραγωγικής© στη Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία κλπ υπό την καθοδήγηση του ιδρυτή του μοντέλου Dr.J.Canacakis έχουν βοηθήσει πολύ κόσμο τα τελευταία 25 χρόνια στην αντιμετώπιση απωλειών και δύσκολων καταστάσεων.

Ημερομηνία επόμενου σεμιναρίου

Αναμένεται

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος για το συγκεκριμένο σεμινάριο απλά συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα σας ειδοποίησουμε για την επόμενη ημερομηνία πραγματοποίησής του.

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον!

Βρες την βοήθεια που χρειάζεσαι

τηλέφωνο 210 68 20 366

κατ'οίκον επισκέψεις πραγματοποιούνται  μόνο σε ειδικές περιπτώσεις και κατόπιν ραντεβού.

Ατομική ψυχοθεραπεία

Θεραπεία ζεύγους

Μυραγωγική

Σεμινάρια

shutterstock_13453648.jpg
bottom of page